BEL GRATIS 0800-2000
DIRECTE NOOD? Bel 112
Inhoudsopgave

Maak jij je zorgen over iemand in je omgeving? Denk je dat er op een of andere manier sprake is van geweld? Zorg dan dat er iets aan gebeurt. Het is belangrijk dat er hulp komt, want het geweld stopt niet vanzelf. Iemand moet de eerste stap zetten, zelfs als je het niet zeker weet. Veilig Thuis kan jou daarin advies geven of hulp organiseren. Zet jij de eerste stap?

Geen directe nood?
Bel Veilig Thuis Zuid-Limburg

Directe nood?
Bel 112

Ik kan nu niet bellen.
Bel me terug

Ik ben jonger dan 18 jaar en heb hulp nodig

Wat kunnen we voor je doen?

Wij luisteren naar je, beantwoorden je vragen, geven je advies en zetten indien nodig samen met jou stappen om te zorgen dat het bij jou (of een ander) thuis weer veilig wordt. Hierbij werken we vaak ook samen met andere partijen, zoals hulpverlenende instanties. Je staat er niet alleen voor!

Wanneer je niet kunt bellen, kun je misschien wel met ons chatten. In het telefoon- of chatgesprek zetten we samen met jou de zaken op een rij. We bespreken wat je zelf kunt doen. Als er hulp nodig is, dan verwijzen we je door naar de juiste instanties of organiseren met de gemeente dat de juiste hulp in gang wordt gezet.

Is het niet meteen duidelijk wat er allemaal aan de hand is? Dan doen we eerst verder onderzoek om vast te stellen wat er aan de hand is. Daarna bepalen we welke hulp nodig is om de situatie te verbeteren.

Wat gebeurt er als ik bel?

  • We luisteren naar je verhaal
  • Je krijgt advies
  • We zoeken samen hulp
Meer informatie
BEL GRATIS 0800-2000

Wij zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag gratis bereikbaar.

Ik vermoed huiselijk geweld

Praten met iemand om wie je je zorgen maakt. Hoe doe je dat? In deze video worden 5 tips gedeeld over hoe te praten met de persoon om wie je je zorgen maakt, als je een vermoeden hebt van huiselijk geweld.

Menu