BEL GRATIS 0800-2000
DIRECTE NOOD? Bel 112

Dag tegen Ouderenmishandeling

Op 15 juni is het weer de Internationale Dag tegen Ouderenmishandeling. Een dag om nog eens extra stil te staan bij deze onderbelichte vorm van geweld in afhankelijkheid. Naar schatting heeft zo’n 1 op de 20 ouderen in Nederland te maken met mishandeling, verwaarlozing, financiële uitbuiting en/of seksueel misbruik. Toch blijven signalen veelal uit waardoor het geweld blijft voortduren.

In het magazine Veilig Thuis Zuid-Limburg dat vorige maand ter ere van ons 5-jarig jubileum werd uitgegeven, gaan we onder andere in op ontspoorde mantelzorg, wilsbekwaamheid en het belang van signaleren en gezamenlijk optrekken in de aanpak van ouderenmishandeling. Het artikel lees je hier.

Daarnaast hebben we de signaalkaart ouderenmishandeling geüpdatet. Deze kan helpen om signalen van ouderenmishandeling te herkennen, en geeft tips over wat te doen als je signalen ziet of vermoedens hebt dat het niet gaat met een oudere. De digitale versie vind je hier.

Wil je liever een fysiek exemplaar ontvangen en/of een poster om aandacht te vragen voor deze vorm van geweld en afhankelijkheid èn het belang van signaleren, neem dan contact op met communicatie@veiligthuiszl.nl

Menu