Sluit website direct

Dag tegen ouderenmishandeling

14 juni, 2019

Je zorgen maken om iemand is niet fijn. Helemaal niet als die zorgen gaan over huiselijk geweld. Maar, wat is er eigenlijk aan de hand?
Is het wel aan u om iets te doen? Ja. Juist u kunt helpen. Want ook bij twijfel, kunt u iets doen. Dus kijk naar de signalen waarop u kunt letten, praat erover en vraag om hulp.

Dag tegen Ouderenmishandeling

Ouderen moeten zich veilig voelen en veilig zijn. Toch krijgt 1 op de 20 thuiswonende 65-plussers ooit te maken met ouderenmishandeling, blijkt uit onderzoek in opdracht van het WODC. Het gaat hierbij onder andere om lichamelijk geweld, geestelijke mishandeling en financiële uitbuiting. Rondom de Internationale Dag tegen Ouderenmishandeling op zaterdag 15 juni vinden tal van activiteiten plaats om het onderwerp onder de aandacht te brengen en het taboe te doorbreken.

Advies en hulp

Zo is op woensdag 12 juni jl. een nieuwe landelijke campagne van start gegaan. Een campagne die mensen oproept om in actie te komen bij vermoedens van ouderenmishandeling. Op die dag is ook een speciale website in de lucht gegaan: ikvermoedhuiselijkgeweld.nl. Hier is te lezen wat u kunt doen als u zich zorgen maakt. Ook vindt u er onder andere de signalen van ouderenmishandeling en tips om het gesprek aan te gaan. Natuurlijk kunt u ook terecht op onze website Veilig Thuis Zuid-Limburg.

Voor advies en hulp, ook als u twijfelt of het wel om oudermishandeling gaat – kunt u bellen met Veilig Thuis via 0800-2000. Dat kan anoniem.

Ik zoek hulp