BEL GRATIS 0800-2000
DIRECTE NOOD? Bel 112

Wat als de spanningen thuis oplopen?

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, moeten we zoveel mogelijk thuis blijven.
In veel huishoudens gaat dit goed, maar in sommige situaties lopen de spanningen thuis op, waardoor huiselijk geweld kan toenemen.

Nu mensen elkaar minder zien blijft huiselijk geweld vaker verborgen. In deze uitzonderlijke tijd is het daarom extra van belang dat mensen iets doen. Een kleine stap kan al een groot verschil maken. Zowel voor mensen die zelf te maken hebben met huiselijk geweld als voor mensen in hun omgeving.

Landelijke campagne

De landelijke campagne ‘Huiselijk geweld’ is gestart op 25 april en is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV). Doel van de campagne is om ervoor te zorgen dat slachtoffers en omstanders hun ogen niet sluiten voor huiselijk geweld maar in actie komen.

Het houdt niet op, totdat je iets doet

Heeft u zelf te maken met huiselijk geweld? Of maakt u zich zorgen om iemand? U kunt iets doen door erover te praten of om advies te vragen. In alle gevallen kunt u via 0800-2000 terecht bij Veilig Thuis. Kijk voor meer informatie op onze website of op https://www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl/

Menu