BEL GRATIS 0800-2000
DIRECTE NOOD? Bel 112
Inhoudsopgave

Gedragswetenschapper

Als gedragswetenschapper geef je inhoudelijke sturing en richting aan (de uitvoering van) het beleid en beoordeel je de noodzaak tot het doen van onderzoek op het gebied van huiselijk geweld en kindermishandeling. Daarbij is het doel de mishandeling te stoppen, hulpverlening op gang te brengen of beschermende maatregelen te bevorderen.

Je geeft ondersteuning en advies, zodanig dat alle bij de behandeling betrokken disciplines zijn geïnformeerd, geadviseerd en gecoacht en cliënt en/of cliëntsystemen zijn begeleid en doorverwezen. Je levert een bijdrage aan beleid- en methodiekontwikkeling, zodanig dat vanuit inhoudelijk perspectief is ingespeeld op ontwikkelingen en innovaties.

Voor de volledige functieomschrijving, zie hier.

Wie ben jij?

  • Je beschikt minimaal over een relevante afgeronde Universitaire opleiding, bij voorkeur Orthopedagogiek of Psychologie.
  • Je hebt werkervaring in een soortgelijke functie.
  • Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met het brede werkveld van Veilig Thuis en een relevant netwerk in o.a. het gemeentelijk domein, hulpverlening en met justitiële partners.
  • Je bent in staat medewerkers te motiveren, te begeleiden en te coachen.
  • Je bent inhoudelijk gedreven, doortastend, resultaatgericht en organisatiesensitief.
  • Je wilt het verschil maken voor slachtoffers van geweld in afhankelijkheidsrelaties.

Wat bieden we jou?

  • Een positief en stimulerend werkklimaat met volop kansen voor professionele ontwikkeling.
  • Een salaris van maximum E5725,- bruto per maand (functieschaal 11) bij een 36-urige werkweek. Salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.
  • Een arbeidscontract met de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Een arbeidsvoorwaardenpakket conform CAO SGO inclusief IKB van 17,05% met o.a. vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en de mogelijkheid tot het kopen van verlof.
  • Een werkgeversbijdrage van ongeveer 70% aan je ABP pensioenpremie.
  • Afhankelijk van de functie mogelijkheid tot thuis werken, incl. hulpmiddelen en een thuiswerkvergoeding van E3,- per dag.
  • Verder ontvang je een Iphone en een laptop die je ook privé mag gebruiken.
  • De kans om bij te dragen aan een veilig thuis voor iedereen!
Vertrouwensartsen Gedragswetenschappers Administratie Unithoofden Hoofd Veilig Thuis Zuid-Limburg Beleidsondersteuning Communicatie Spoedteam Werkbegeleiders Front office Back-office

Praktijkvoorbeeld 1

Er belt een huisarts die wilt melden over een 32 jarige mevrouw die – zonder toestemming van de zorgverlener – uit het ziekenhuis is meegenomen door haar partner, nadat ze ruzie hebben gekregen. De vrouw heeft een ernstige medische aandoening en is niet aanspreekbaar.

De medewerkers bureaudienst neemt de melding aan en gaat meteen in overleg met het spoedteam, de gedragswetenschapper en de vertrouwensarts. Je komt tot de conclusie dat er geen zicht is op de medische toestand van mevrouw en dat ze medicatie nodig heeft om te overleven. Er is sprake is van acute onveiligheid en er moet snel zicht op mevrouw komen. Veilig Thuis zoekt het overleg met de Politie en het Openbaar Ministerie (OM) om een plan van aanpak te maken.

Er wordt in gezamenlijkheid besloten dat het OM de opdracht aan de Politie geeft om meneer buiten heterdaad te arresteren. Er wordt tevens geschakeld met een ambulance voor medische ondersteuning. Veilig Thuis voert de regie op het stukje “zicht op veiligheid”. Zodra meneer is gearresteerd en mevrouw de medische ondersteuning krijgt die nodig is, zal gekeken worden welke hulpverlening noodzakelijk is om te komen tot een stabiel veilige (relatie) situatie.

Praktijkvoorbeeld2

Er belt een professional die zorgen heeft over een 13 jarig meisje dat ’s nachts alleen wordt gelaten door haar alleenstaande moeder en waar mogelijk in de nachtelijke uren meerderjarige mannen over de vloer komen. De melder geeft aan via een buurtbewoner te hebben gehoord dat iemand condooms voor dit 13 jarig meisje koopt.

De Bureaudienstmedewerker neemt de melding aan en gaat meteen in overleg met het spoedteam, de vertrouwensarts en jou, de gedragswetenschapper. Je komt tot de conclusie dat er direct zicht moet komen op de situatie van het 13 jarige meisje en de rol van moeder.

Je stelt en beantwoordt vragen als: wat is de juiste insteek?; wie betrekken we erbij?; welke vragen willen we beantwoord hebben tijdens het gesprek met moeder en dochter?; welke veiligheidsvoorwaarden stellen we?

Op basis van dit overleg wordt besloten om de melding anoniem te bespreken met de Zedenpolitie, en een plan van aanpak te maken rondom het stukje van mogelijk seksueel misbruik/ uitbuiting van een minderjarige. Hierbij geef jij advies , en ben je je ervan bewust dat een mogelijk strafrechtelijk onderzoek in de toekomst niet vertroebeld mag worden. Veilig Thuis schakelt direct met de Crisis Hulp Jeugd Zuid Limburg om hulpverlening (per direct) in te zetten en een eventuele plaatsing van de jeugdige te bespreken. Veilig Thuis neemt tevens het besluit om zelf een onderzoek te starten naar het vermoeden van kindermishandeling.

Diezelfde dag voert jouw Veilig Thuis collega een kindgesprek, een gesprek met moeder (in het bijzijn van de melder/professional) en een gezamenlijk gesprek met moeder en dochter waarbij er veiligheidsvoorwaarden worden gesteld ten behoeve van het zicht op veiligheid.

Sander: “Ik krijg energie van goede samenwerking met ketenpartners en collega’s uit verschillende disciplines, waarbij het toewerken naar veiligheid een gezamenlijk doel is.

Voor het volledige interview met Sander, klik je door op het organogram (links).

Werken bij Veilig Thuis Zuid-Limburg (onderdeel van de GGD)

Als je bij Veilig Thuis Zuid-Limburg werkt, sta je klaar voor iedereen die met geweld in afhankelijkheidsrelaties te maken heeft. Voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Veilig Thuis maakt onderdeel uit van de GGD.

Afhankelijk van je rol signaleer je onveilige situaties; beoordeel je meldingen; onderzoek je situaties van huiselijk geweld; stel je veiligheidsvoorwaarden op; bied je advies en ondersteuning aan burgers, professionals en collega’s en zet je mensen in beweging om de veiligheid te herstellen. Afstemming en samenwerking met ketenpartners – zoals politie, hulpverlening en gemeenten – is aan de orde van de dag.

Interesse? Solliciteer direct!

Als je na het lezen van deze vacature denkt ‘Ja!; Dat ben ik!’, dan zien we jouw reactie graag tegemoet!

Ben jij een gedreven gedragswetenschapper die een heldere visie heeft op de aanpak van huiselijk geweld? Kun je vanuit vakinhoudelijke kennis en een scherpe diagnostische blik, de grillige werkelijkheid van mishandeling in afhankelijkheidsrelaties doorzien? En gaat jouw advies en besluitvorming leiden tot meer veiligheid voor alle betrokkenen?

Dan verwelkomen we je motivatiebrief en CV. Graag zien we jouw sollicitatie vóór 6 december tegemoet. Je solliciteert via ons sollicitatieformulier.

Leuk dat je ons team komt versterken!

Vragen?

Neem voor vragen over de inhoud contact op met:

Hariet Schnackers, Unithoofd VT, T 06-22 98 25 29

Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met:

Marielle Pijpers, PTO-adviseur, T 06-46 70 58 69

Menu