Sluit website direct

Het is ons geheimpje, niemand mag het weten

Iedereen kan slachtoffer worden van seksueel geweld. Of je nu wat ouder of juist jong bent, een man of een vrouw, een jongen of een meisje.

Je spreekt van seksueel geweld als je seksuele handelingen tegen je zin hebt moeten ondergaan of hebt moeten uitvoeren. Maar ook seksueel grensoverschrijdend gedrag zoals seksuele chantage of intimidatie valt onder seksueel geweld. Er komen ook steeds nieuwe vormen bij. De toename van seks op internet leidt tot nieuwe vormen van seksueel geweld. Vooral jongeren zijn vatbaar.

Vaak gaat seksueel geweld gepaard met bedreiging en geestelijke mishandeling, zoals kleineren, bedreigen, uitschelden, buitensluiten en chanteren. De pleger dreigt bijvoorbeeld met geweld als het niet geheim blijft. Soms wordt het slachtoffer ook geslagen en geschopt. Vooral voor het slachtoffer kunnen de gevolgen van seksueel geweld ernstig zijn. Geconfronteerd worden met seksueel geweld is een schokkende ervaring.

Veilig Thuis helpt en adviseert

Veilig Thuis Zuid-Limburg is er voor al die mensen die hun verhaal willen doen in een vertrouwelijke en veilige omgeving. We bieden deskundige hulp en advies bij seksueel geweld of bij een vermoeden van seksueel geweld.  We zijn getraind en ervaren in het bespreken van signalen van seksueel geweld met betrokkenen en professionals.

Meer informatie

Ik zoek hulp