BEL GRATIS 0800-2000
DIRECTE NOOD? Bel 112

Praatplaten over organisaties uit de Jeugdbeschermingsketen

Meestal weten ouders en kinderen niet wat hen te wachten staat, wanneer zij in de Jeugdbeschermingsketen terecht komen. Informatie over het proces, kan op zo’n moment rust en vertrouwen bieden. Het programma Zorg voor de Jeugd heeft daarom praatplaten laten maken. Deze praatplaten, over de diverse organisaties die actief zijn in de Jeugdbeschermingsketen, zijn onder leiding van een tekenaar ontwikkeld samen met professionals, kinderen en ouders. De tekeningen en vragen op de praatplaat geven een (visuele) uitleg over de mogelijke routes die kinderen en ouders kunnen doorlopen in de Jeugdbeschermingsketen.

De praatplaten dienen ter ondersteuning tijdens gesprekken tussen professionals, ouders en kinderen. Voor de verschillende professionals is het een handig hulpmiddel: in de gesprekken kunnen zij aan de hand van de praatplaat uitleggen wat hun specifieke rol in het proces is en wat de cliënten kunnen verwachten.

De praatplaat ‘Wie je tegenkomst als het thuis niet goed gaat’ dient als overkoepelende praatplaat. Daarnaast zijn er ook per organisatie praatplaten ontwikkeld. Waaronder de praatplaat over Veilig Thuis. Meer informatie en alle praatplaten zijn te vinden op de website: voordejeugd.nl

Menu