BEL GRATIS 0800-2000
DIRECTE NOOD? Bel 112

Ook jij kunt iets doen tegen ouderenmishandeling!

Vandaag 15 juni is het de internationale dag tegen ouderenmishandeling. Graag doen we op deze dag een oproep aan jou en aan (andere) professionals!

Voor ouderen die te maken hebben met geweld, verwaarlozing, seksueel of financieel misbruik, is het namelijk vaak heel moeilijk om aan de bel te trekken. Hierdoor kan het geweld blijven voortbestaan. Jij kan het verschil maken!

Enerzijds door zelf in actie te komen bij vermoedens van ouderenmishandeling. Of je nu een buur bent die vaak de mantelzorger hoort tieren, een medewerker in de (thuis)zorg die blauwe plekken constateert, of vanuit je rol bij de bank of notariaat vermoedens hebt dat een oudere te maken heeft met financiele uitbuiting.

Spreek je uit en/of vraag advies bij Veilig Thuis. Wij denken graag met je mee over wat jij kunt doen, en of aanvullende stappen nodig zijn. Zo helpen we een oudere weer terug op de route naar een veilig thuis.

Anderzijds kun je ouderen helpen door anderen bewust te maken van deze vorm van geweld en van het feit dat een ieder met zorgen over een oudere welkom is voor advies of melden bij Veilig Thuis.

Vandaag versturen we signaalkaarten en posters naar diverse partijen zoals verpleeghuizen, banken/notarissen en huisartsen met het verzoek om deze zichtbaar op te hangen en beschikbaar te stellen aan collega’s, klanten en cliënten.

Wil jij ook materialen ontvangen om bij te dragen aan een beter bewustzijn over ouderenmishandeling? Stuur dan even een berichtje! Onze digitale signaalkaart ouderenmishandeling vind je hier. Maak er gerust gebruik van!

Dank voor je inzet!

Menu