BEL GRATIS 0800-2000
DIRECTE NOOD? Bel 112

Medewerkers Veilig Thuis gezocht!

𝐃𝐮𝐫𝐟 𝐣𝐢𝐣 𝐡𝐞𝐭 𝐚𝐚𝐧 𝐨𝐦 𝐬𝐚𝐦𝐞𝐧 𝐦𝐞𝐭 𝐚𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐬𝐚𝐭𝐢𝐞𝐬 𝐢𝐧 𝐡𝐞𝐭 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐨𝐦𝐞𝐢𝐧 𝐬𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭𝐢𝐞𝐬 𝐯𝐚𝐧 𝐡𝐮𝐢𝐬𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤 𝐠𝐞𝐰𝐞𝐥𝐝 𝐚𝐚𝐧 𝐭𝐞 𝐠𝐚𝐚𝐧 𝐞𝐧 𝐞𝐞𝐧 𝐬𝐭𝐞𝐞𝐧𝐭𝐣𝐞 𝐛𝐢𝐣 𝐭𝐞 𝐝𝐫𝐚𝐠𝐞𝐧 𝐚𝐚𝐧 𝐞𝐞𝐧 𝐯𝐞𝐢𝐥𝐢𝐠𝐞𝐫 𝐭𝐡𝐮𝐢𝐬 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐤𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐯𝐨𝐥𝐰𝐚𝐬𝐬𝐞𝐧𝐞𝐧?

Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren op de functie van medewerker Veilig Thuis Zuid-Limburg!

𝘿𝙞𝙩 𝙬𝙤𝙧𝙙𝙩 𝙟𝙤𝙪𝙬 𝙛𝙪𝙣𝙘𝙩𝙞𝙚
Dagelijks krijg jij mensen aan de lijn (of op de chat) die hun zorgen willen uitspreken over een situatie van geweld in afhankelijkheid.

Soms gaat het om een buur, familielid of bezorgde professional die twijfelt aan de veiligheid in een gezin. Maar het kan ook zijn dat iemand contact legt, die zelf midden in een situatie van geweld zit. Of deze zelf veroorzaakt. Als medewerker Veilig Thuis verzorg jij dit eerste contact waarin je luistert, doorvraagt en zo nodig adviseert.

Aan de hand van zo’n signaal of melding is soms extra onderzoek nodig. Je checkt verschillende informatiebronnen en gaat bij mensen op huisbezoek om met hen in gesprek te gaan. Het doel is om in te schatten hoe veilig of onveilig de situatie is. Hierbij heb je altijd oog voor eventuele kinderen in het gezin.

Heb je genoeg informatie verzameld, dan stel je samen met collega’s zoals een gedragswetenschapper of een vertrouwensarts een advies op voor het gezin. Afhankelijk van je advies zet je de benodigde hulpverlening in gang. Veilig Thuis verleent zelf geen hulpverlening.

Zo werk je aan het herstel van een veilig thuis, voor nu en op de lange termijn.

𝙑𝙤𝙤𝙧 𝙢𝙚𝙚𝙧 𝙞𝙣𝙛𝙤𝙧𝙢𝙖𝙩𝙞𝙚 𝙤𝙫𝙚𝙧 𝙙𝙚 𝙛𝙪𝙣𝙘𝙩𝙞𝙚 𝙚𝙣 𝙨𝙤𝙡𝙡𝙞𝙘𝙞𝙩𝙚𝙧𝙚𝙣 𝙗𝙞𝙟 𝙑𝙚𝙞𝙡𝙞𝙜 𝙏𝙝𝙪𝙞𝙨 𝙕𝙪𝙞𝙙-𝙇𝙞𝙢𝙗𝙪𝙧𝙜, 𝙯𝙞𝙚 hier.

Menu