BEL GRATIS 0800-2000
DIRECTE NOOD? Bel 112

Doorbreek de stilte!

Tijdens de Week tegen Kindermishandeling van 15 tot en met 21 november 2021 vragen wij aandacht voor het veel te hoge aantal kinderen dat onveilig opgroeit. Jaarlijks worden in Nederland volgens onderzoekers naar schatting tussen de 90.000 en 127.000 kinderen verwaarloosd, mishandeld of misbruikt en zijn er nog tientallen kinderen die sterven door kindermishandeling[1]. Niet alle gevallen van kindermishandeling worden gesignaleerd. De cijfers kunnen daardoor hoger uitvallen.

Veilig Thuis Utrecht ontwikkelde in samenwerking met studenten van het HKU dit mooie filmpje om aandacht te vragen voor het belang van signaleren! Doorbreek JIJ de stilte? Open je oren en ogen voor kindermishandeling.

Een kind dat ineens veel stiller of juist heel onrustig, angstig is, blauwe plekken heeft of structureel geen lunch mee naar school krijgt. Het kunnen allemaal tekenen van kindermishandeling zijn. Doorbreek de stilte en kom in actie! Het houdt niet op, totdat JIJ iets doet!

Heb je vermoedens van kindermishandeling of -verwaarlozing? Praat er over. Bel Veilig Thuis (gratis en anoniem) 0800-2000 of chat via de website veiligthuis.nl.

Wij zijn er voor advies en ondersteuning. Voor als jij zelf hulp zoekt, maar ook als je je zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders. Of je nu vragen en vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap.

Op onze website vind je tevens signaalkaarten kindermishandeling kinderen en jongeren. Onthoud dat elke situatie uniek is. Elk signaal kan ook een andere oorzaak hebben. Gebruik je onderbuikgevoel en bij twijfel, spreek je uit!

#DoorbreekJIJDeStilte #VeiligThuis # #OpenJeOren #OpenJeOgen #TrekAanDeBel #DuurzameVeiligheid #VeiligheidVoorop #HKU #Prinsessenridder #DeelJeZorgen #KomInActie #Help #DichterbijDanJeDenkt

[1] Bron: www.nji.nl/cijfers/kindermishandeling

Menu