BEL GRATIS 0800-2000
DIRECTE NOOD? Bel 112

Week van de Veiligheid

Van 10 tot en met 16 oktober is het de Week van de Veiligheid. Gemeenten en veiligheidspartners staan dan extra stil bij de veiligheid in hun stad. Onveiligheid vindt plaats op straat, op de werkvloer maar helaas ook achter de voordeur. In 2021 ontving Veilig Thuis Zuid-Limburg maar liefst 4267 meldingen van huiselijk geweld, en gaf daarnaast 3770 adviezen uit aan burgers en professionals die zich zorgen maakten over situaties van huiselijk geweld. Ook thuis is het dus niet altijd veilig.

Veilig Thuis is aangehaakt bij initiatieven die gemeente Sittard-Geleen onderneemt om aandacht te vragen voor mogelijkheden om criminaliteit en onveilige situaties te voorkomen, en mensen meer alert en weerbaar te maken om de kans op slachtofferschap te verkleinen.

Zo zal Veilig Thuis Zuid-Limburg de nazit verzorgen bij de filmvertoning van ‘I don’t wanna dance’ op woensdagavond 26 oktober in filmhuis de Domijnen. Onze collega’s zijn beschikbaar om daar met bezoekers in gesprek te gaan en dieper in te gaan op de thematiek van kindermishandeling en het werk van Veilig Thuis.

De gemeente Sittard-Geleen vraagt daarnaast o.a. op diverse weekmarkten aandacht voor het thema veiligheid; biedt een workshop zelfverdediging aan; en van 10 oktober tot 2 november is de Tentoonstelling ‘WIJ… doorbreken de cirkel van geweld’ te bezichtigen op het Hub Dassenplein in Sittard.

Het is belangrijk om te weten dat de weg naar een veiliger thuis begint met erover te durven praten. Of je nu slachtoffer bent, omstander of pleger. Je kunt altijd bellen met Veilig Thuis, ook bij twijfel! Wij denken met je mee over wat je zelf kunt doen, geven je advies en kijken samen of en zo ja welke hulp georganiseerd moet worden. Zo werken we samen aan een veilig thuis.

Menu