BEL GRATIS 0800-2000
DIRECTE NOOD? Bel 112
Inhoudsopgave

Medewerker Veilig Thuis

Ben jij een gedreven professional met een heldere visie op de aanpak van geweld in afhankelijkheidsrelaties? Vind je het een uitdaging om samen met partners in de keten ervoor te kunnen zorgdragen dat het geweld stopt? Dan ben jij misschien wel de medewerker Veilig Thuis die we zoeken voor 28 tot 36 uur per week.

In deze functie staat het adviseren en onderzoeken van vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling centraal. Daarbij is het doel de cirkel van geweld te stoppen, hulpverlening op gang te brengen of beschermende maatregelen te bevorderen.  Met jouw bijdrage maken we het thuis weer veilig.

Voor de volledige functieomschrijving, zie hier.

Wie ben jij?

Als GGD’er sta je midden in de maatschappij en weet je wat er speelt in de omgeving. Je bent je bewust van externe invloeden en toont veerkracht om met de veranderende wereld mee te bewegen. Je leert snel, pikt graag nieuwe dingen op en weet problemen eigenhandig op te lossen. In verbinding staan met je collega’s geeft jou iedere keer weer een flinke portie energie!

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding op het gebied van Social Work, Maatschappelijk Werk of Sociaal Pedagogische Hulpverlening.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met en kennis van het vakgebied huiselijk geweld.
  • Je beschikt over de volgende competenties: klantgerichtheid, resultaatgerichtheid, flexibiliteit, samenwerken, leervermogen/zelfontwikkeling, probleemanalyse, oordeelsvorming, besluitvaardigheid, stressbestendigheid, initiatief.                                    
  • Je kunt  volgens protocollen werken en gaat zorgvuldig om met vertrouwelijke gegevens.
  • Je bent SKJ geregistreerd, of het is mogelijk een SKJ registratie te verkrijgen met je achtergrond en EVC-traject.

Medewerkers Veilig Thuis (front-Office en back-Office) aan het woord

Wat bieden we jou?

Onze mensen zijn ons grootste goed. Wij hebben voortdurend aandacht voor een goede balans tussen jouw vitaliteit, wendbaarheid en professionaliteit. Wij geloven namelijk dat een gezond Zuid-Limburg begint bij onszelf. Dat is de basis van ons aanbod. Verder bieden we jou als medewerker Veilig Thuis:

  • Een dienstverband voor de duur van 1 jaar met zicht op een vast dienstverband.
  • Bij de functie hoort een salaris van maximaal € 5247,- bruto per maand (functieschaal 10) bij een volledige werkweek zijnde 36 uur. Het is mogelijk dat er een aanloopschaal wordt overeengekomen.
  • Op 1 oktober 2024 worden de salarissen met 1,25% verhoogd.
  • Een arbeidsvoorwaardenpakket conform CAO SGO inclusief een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% met o.a. vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.
  • Een werkgeversbijdrage van ongeveer 70% aan je ABP pensioenpremie.
  • Afhankelijk van de functie is er de mogelijkheid om thuis te werken, inclusief hulpmiddelen voor een thuiswerkplek en een thuiswerkvergoeding. 
  • Een intern programma ‘GGD In Balans’, waarbij je gedurende het hele jaar de kans krijgt om deel te nemen aan workshops, (sportieve) activiteiten, vitaliteitstraject, loopbaanadvies en webinars.
  • De keuze om deel te nemen aan de personeelsvereniging met kortingen op theater, concerten, (pret)parken en andere leuke uitjes. 

Anouk (medewerker Veilig Thuis: Back-office)

“Als onderzoeker houd ik me bezig met het in kaart brengen van de situatie en het bepalen van de kaders die nodig zijn om stabiele veiligheid te kunnen creëren. De vraag ‘Is er sprake van huiselijk geweld of kindermishandeling?’ staat in dit proces constant centraal .”

Voor het volledige interview met Anouk, klik je door op het organogram bij Back-office.

Roy (medewerker Veilig Thuis: Front-office)

“Binnen een werkweek komen er zo’n 20 dossiers langs je neus waar je iets van mag vinden. Je doet een zo goed mogelijke beoordeling en zorgt ervoor dat een melding op de goede plek terecht komt, zodat de cliënt geholpen is. De uitdaging is dat je niet weet wat er komen gaat. “

Voor het volledige interview met Roy, klik je door op het organogram bij Front-office.

Vertrouwensartsen Gedragswetenschappers Administratie Unithoofden Hoofd Veilig Thuis Zuid-Limburg Beleidsondersteuning Communicatie Spoedteam Werkbegeleiders Front office Back-office

Praktijkvoorbeeld 2: Medewerker back-office

Buren melden over een gezin met drie minderjarige kinderen in de straat. De kinderen zien er onverzorgd uit, dragen te kleine of kapotte kleren en zijn nog tot laat op straat. De buren horen de vader van het gezin dagelijks schreeuwen en tieren op de kinderen wanneer ze langs het huis lopen. De moeder groet niet terug wanneer ze wordt aangesproken en vermijdt contact.

Voordat de melding bij jou en je collega’s van de back-office terecht komt is er een veiligheidstaxatie gedaan en triagebesluit genomen door je collega’s van de front-office. Hierop kan besloten worden dat Veilig Thuis vervolgstappen neemt. Als medewerker back-office bestudeer je de melding, de veiligheidstaxatie, triage en aanvullende informatie. Op basis van die informatie ga je samen met een gedragswetenschapper of vertrouwensarts een plan van aanpak maken. In dit plan wordt de route vastgelegd voor vervolg. Vervolgens zal je een gesprek met de directbetrokkene(n) plannen om de melding bij Veilig Thuis te bespreken.

Je voert een gesprek samen met ketenpartners van gemeenteteams, algemeen maatschappelijk werk of de reeds betrokken hulpverlening. Vanuit dit eerste gesprek met directbetrokkene(n) wordt intern overlegd welke dienst door Veilig Thuis ingezet dient te worden. Je kan o.a. inzetten op onderzoek. Ook kan er gekozen worden voor het stellen van veiligheidsvoorwaarden, die in samenwerking met hulpverlening en directbetrokkene(n) worden vastgesteld en geïmplementeerd om het patroon van onveiligheid te doorbreken. Je monitort inzet hierop en grijpt indien nodig in.

Praktijkvoorbeeld 1: Medewerker front-office

Er belt een mevrouw naar Veilig Thuis omdat ze zich zorgen maakt over een meisje van 8. Mevrouw is vanmiddag door dit meisje aangesproken in een winkelcentrum omdat het meisje haar moeder was kwijtgeraakt. Moeder was niet te vinden in het winkelcentrum en er had zich niemand gemeld met een verloren dochter. Wanneer ze moeder uiteindelijk vinden in de parkeergarage, is de reactie van moeder naar haar dochter zeer agressief en zonder empathie. Daarnaast maakte het meisje een onverzorgde indruk. Mevrouw maakt zich veel zorgen over het meisje maar weet geen naam of adres, enkel het kenteken van de auto van moeder.

Je zoekt intern overleg met een gedragswetenschapper om je vervolgstappen te bepalen. Samen kom je tot de conclusie dat de inhoud van de melding zorgelijk genoeg is om voor te leggen aan de Politie. Als front-office medewerker bel je met de afdeling Zorg & Veiligheid van de politie uit de betreffende regio en legt je zorgen voor. De betrokken agent deelt je zorgen en zoekt in zijn systemen wie eigenaar is van het genoteerde kenteken. De omschrijving van de auto klopt met de informatie die melder eerder heeft genoemd. De politie verstrekt de gegevens van de kenteken-eigenaar aan Veilig Thuis en stuurt zelf een patrouille naar de betreffende woning om de situatie aldaar in te schatten. Mocht dat nieuwe zorgelijke signalen opleveren, zal de patrouille dat terugkoppelen aan Veilig Thuis.

Vervolgens maak je een dossier aan met de gegevens die je van de politie hebt ontvangen, de informatie van de melder en een eventuele koppeling naar eerdere dossiers. Je taak als Front-officie medewerker is het dossier aanmaken en beheren. Je verzamelt alle relevante informatie en schrijft, samen met een collega of gedragswetenschapper, een triagebesluit waarin je aangeeft wat Veilig Thuis vindt dat nodig is om in deze situatie de veiligheid te kunnen herstellen.

Over GGD Zuid-Limburg

Werken bij GGD Zuid-Limburg? Dat kan! Samen met 600+ collega’s zet je je als GGD’er in om bij te dragen aan een gezonder Zuid-Limburg. Een plek waar jouw expertise ertoe doet. Waar je de vrijheid krijgt in jouw werkzaamheden en er ruimte is voor eigen inbreng. Als GGD’er kun je het verschil maken. Spreekt jou deze maatschappelijke ambitie aan? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega!

Meer info? Kijk op ggdzl.nl/werkenbijdeGGD.   

Vragen?

Neem voor vragen over de inhoud contact op met:

Karin Direks, medewerker Veilig Thuis, T 06-15872231

Informatie over de wervingsprocedure of organisatie kun je inwinnen via personeelszaken@ggdzl.nl of via 088 – 880 5120.

Over de afdeling

Veilig Thuis is het advies- en meldpunt voor iedereen die met geweld in afhankelijkheidsrelaties te maken heeft. Veilig Thuis is er niet alleen voor de burgers, maar geeft ook advies en ondersteuning aan professionals. We signaleren en doorbreken onveilige situaties en zetten mensen in beweging. Ieder mens heeft namelijk recht op een veilig thuis en een stabiele leefomgeving. Middels deze aanpak dragen we als Veilig Thuis bij aan de GGD-brede ambitie om de groep gezonde mensen in Zuid-Limburg te vergroten.

Interesse gewekt?

Graag zien we jouw sollicitatie tegemoet. Solliciteren doe je via ons sollicitatieformulier. Wie weet is er wel sprake van een match en word je onze nieuwe collega.

Solliciteer!

Leuk dat je ons team komt versterken!

Menu