BEL GRATIS 0800-2000
DIRECTE NOOD? Bel 112

Time-Out Campagne live!

Huiselijk geweld en kindermishandeling zijn – ook in Nederland – nog steeds een groot probleem met een grote en langdurige impact voor de mensen die het meemaken. Vandaar dat Veilig Thuis, de Kindertelefoon en het programma Geweld Hoort Nergens Thuis, vandaag de Time-Out campagne lanceren. Deze online preventie campagne – die met steun van het ministerie van VWS is ontwikkeld – roept op tot bekoeling bij oplopende spanningen thuis.

Een time-out is de eerste stap die jongeren en volwassenen kunnen zetten om escalatie en geweld te voorkomen. Een moment om even na te denken, om met iemand te praten, om tot jezelf te komen. Een mogelijkheid om de emoties even te laten bekoelen en bij zinnen te komen. Om te voorkomen dat spanningen thuis verder oplopen.

‘Ga even naar buiten, loop een blokje om, slaap er een nachtje over of praat met een vriend die je vertrouwt’, daartoe roept de Time-out campagne van onder meer Veilig Thuis en de Kindertelefoon op. Zowel potentiële plegers als slachtoffers worden via deze preventiecampagne opgeroepen eerder een stapje terug te doen en erover te praten. Want een veilig thuis, dat doen we samen!

Menu